Obavijesti

Poziv na zajedničku mrežnu (online) molitvu krunice 07.10.2023. u 20.15h

Online molitvu Franjevačke krunice „Sedam radosti bl. Djevice Marije” organiziralo je Hrvatsko nacionalno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda u subotu, 07.10.2023. u kući susreta Tabor u Samoboru, s početkom u 20.15 sati.

Molitvenom susretu se pridružujete putem sljedeće poveznice:
Zoom: https://us06web.zoom.us/j/2607899457?pwd=UDIxZXFRR0luZHpydGl3M3czUWVFUT09

Molitvu možete pratiti uživo putem sljedeće poveznice na YouTube-u (ovdje nije potrebna nikakva
prijava, samo otvorite poveznicu i pratite prijenos krunice):
YouTube Stream: http://youtube.com/channel/UCw3HG8sVLk9UB4mVgqXfRcA/live

PROGRAM I RASPORED ONLINE MOLITVE

FRANJEVAČKE KRUNICESEDAM RADOSTI BLAŽENE DJEVICE MARIJE”

U ime Oca i Sina i duha Svetoga. Amen

Bože u pomoć mi priteci. Gospodine pohiti da mi pomogneš. Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu! Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda i u vjeke vjekova! Amen!

1. fra Goran Rukavina

U prvom otajstvu promatramo radost, koja obuze bezgrešno Marijino Srce, kad joj Arkanđeo Gabrijel navijesti da će začeti Sina Božjega po Duhu Svetome i navijek ostati Djevica.

Nakana: Za sretan početak Nove godine, obraćenje grešnika i nevjernika u svijetu, crkvi i obiteljima, da se božji mir izlije na cijeli svjet.

Mole: Frama

1 Očenaš, 10 Zdravomarija, 1 Slava Ocu i O moj Isuse oprosti nam naše grijehe, očuvaj nas od paklenog ognja i dovedi u raj sve duše, osobito one kojima je naj potrbnije božje milosrđe.

2. Fra Goran Rukavina

U drugom otajstvu promatramo radost, koja obuze bezgrešno Marijino Srce, kad ju je za pohođenja Elizabeta nazvala blaženom i slavila kao Majku Božju.

Nakana: Za obnovu Franjevačkih obitelji, naših obitelji, za djecu i mlade, i nova duhovna zvanja u Crkvi. Da se vjera, pouzdanje i molitva vrati u ljudska srca i obitelji.

Mole: Nela Puljić

1 Očenaš, 10 Zdravo Marija, 1 Slava Ocu i O moj Isuse oprosti nam naše grijehe, očuvaj nas od paklenog ognja i dovedi u raj sve duše osobito one kojima je najpotrebnije božje milosrđe. 

3. Fra Goran Rukavina

U trećem otajstvu promatramo radost, koja obuze bezgrešno Marijino Srce, kad je ostavši u slavi djevičanstva, u Betlehemu porodila Spasitelja svijeta i poklonila mu se položenu u jasle.

Nakane: Molimo za Papu Franju,kardinale, biskupe, svećenike, redovnike, redovnice i sve kršćane da svi ostanemo vjerni Kristu.

Mole: Ankica Šerić

1 Očenaš, 10 Zdravo Marija, 1 Slava Ocu i O moj Isuse oprosti nam naše grijehe, očuvaj nas od paklenog ognja i dovedi u raj sve duše, osobito one kojima kojima je najpotrebnije božje milosrđe.

4. Fra Goran Rukavina

U četvrtom otajstvu promatramo radost, koja obuze bezgrešno Marijino Srce, kad su se mudraci, prosvijetljeni pravom vjerom, poklonili njezinu božanskom Djetešcu i prikazali mu zlato, tamjan i miru.

Nakane: Da Gospodin olakša patnje bolesnika u obiteljima i bolnicama, a bude na pomoć onima koji dvore bolesnike.

Mole: Ante Labor

1 Očenaš, 10 Zdravo Marija, 1 Slava Ocu i O moj Isuse oprosti nam naše grijehe, očuvaj nas od paklenog ognja i dovedi u raj sve duše osobito one kojima je napotebnije božje milosrđe. 

5. Fra Goran Rukavina

U petom otajstvu promatramo radost, koja obuze bezgrešno Marijino Srce, kad je poslije tri dana našla svoga dječaka Isusa u Hramu gdje sjedi među naučiteljima, sluša ih i pita.

Nakana: Za mlade obitelji, djecu, očeve i majke,mladiće i djevojke, djedove i bake da u potpunosti odgovore božjem pozivu koje im je povjereno.

Moli: Renata Huzanić

1 Očenaš, 10 Zdravo Marija, 1 Slava Ocu 1Očenaš, 10 Zdravomarija, 1 Slava Ocu i O moj Isuse oprosti nam naše grijehe, očuvaj nas od paklenog ognja i dovedi u raj sve duše, osobito one kojima je najpotrebnije božje milosrđe.

6. Fra Goran Rukavina

Nakana: Da nas Marija Majka Bogorodica svojim zagovorom prati kroz Novu godinu te zaštiti od korona virusa i svakog drugog zla.

U šestom otajstvu promatramo radost, koja obuze bezgrešno Marijino Srce, kad joj se Isus poslije svog uskrsnuća slavan ukaza da je za mnoštvo njezinih boli napuni nebeskim utjehama.

Moli: Goran Luketa

1 Očenaš, 10 Zdravo Marija, 1 Slava Ocu i O moj Isuse oprosti nam naše grijehe, očuvaj nas od paklenog ognja i dovedi u raj sve duše osobito one kojima je najpotrebnije božje milosrđe

7. Fra Goran Rukavina

Nakana: Za spas duša u čistilištu, sve pokojne članove naših obitelji i članove Franjevačkog reda, da ih Gospodin što prije privede u svoje Kraljevstvo.

U sedmom otajstvu promatramo radost, koja obuze bezgrešno Marijino Srce, kad je od svoga božanskog Sina uznesena na nebo i okrunjena za Kraljicu neba i zemlje.

Moli: Božica Peremin

1Očenaš, 10 Zdravo Marija, 1 Slava Ocu i O moj Isuse oprosti nam naše grijehe, očuvaj nas od svakoga zla i dovedi u raj sve duše kojima je potrebno božje milosrđe. 

Pomolimo se. Bože, koji si dao da se Srce tvoje presvete Majke napuni divnim radostima u tebi: podaj milostivo da se po njezinim zaslugama neprestano napunjamo nebeskom utjehom. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova .Amen.

Godišnja posvetna molitva Bezgrešnoj, našoj pokroviteljici (Fra Krunoslav Kocijan)

Zdravo gospodarice naša- presveta Kraljice- Bogorodice Marijo,-koja si vazda Djevica,- izabrao te je presveti Otac nebeski- i posvetio te s presvetim ljubljenim Sinom i Duhom Utješiteljem.- U tebi je bila i jest- sva punina milost i svako dobro. Evo danas pred tobom- mi djeca serafske obitelji,- slijedeći primjere- svetog našeg Oca Franje- i drugih svetaca Reda,- tebi se, preslatka Majko, Bezgrešna Djevice,- i Sinu tvomu, Spasitelju našemu, posvećujemo- da naš serafski život- pod tvojom zaštitom i obranom iz dana u dan cvate- i da se srca naša potaknu i rasplamte za kreposniji život. Molimo te dakle- gospodarice naša, slavna Majko Božja- nad korove anđeoske uznesena,- da milošću nebeskom napuniš posudu našeg srca.- Učini da ono blista zlatom mudrosti,-

snagom ga svoje moći učvrsti,- dragim ga kamenom kreposti uresi.- Ti, blagoslovljena maslino, izlij na nas ulje milosrđa- kojim ćeš pokriti mnoštvo naših grijeha,- da zaslužimo biti uzdignuti do visine nebeske slave- i da s blaženima blaženi budemo -A to neka nam podijeli Isus Krist ,Sin tvoj,- koji te

je nad anđeoske korove uzvisio,- krunom kraljevstva okrunio- i na prijestolje vječnog svjetla posadio. – Njemu neka je čast i slava u vijeke vjekova. Amen.

Na kraju cijelog molitvenog programa Meri Piteša, ministra MB „Gospa od Pojišana” izrecitirala je hodočasničku pjesmu Gospi koje su naše bake na Gospine svetkovine recitirale ispred Gospina kipa ili slike. Tu recitaciju pra baka je usmenopredala svojoj kćeri, a kćer svojoj kćeri i tako je naša Meri kao pra unuka dobila prostor da izrecitira hodočasničku pjesmu na blagdan Marijr Bogorodice.

Puno se ljudi javilo i tražilo hodočasničku recitaciju. Zamolila sam Meri da je snimi. Što je i učinila.

Naša Suzana razmišlja da se pjesma uglazbi.

Na kraju će Fra Goran Rukavina, podijeliti blagoslov Svetoga našeg oca Franje

Svećenik: Neka vas Gospodin blagoslovi i neka vas čuva.

Svi: Amen.

Svećenik: Neka vas licem svojim obasja, milost neka vam bude.

Svi: Amen.

Svećenik: Neka pogled svoj svrne na vasi mir vam podari.

Svi: Amen.

Svećenik: Blagoslovio vas svemogući Bog, Otac i Sin i Duh Sveti.

Svi: Amen.