Duhovna asistencija

Sjednica Konferencije nacionalnih duhovnih asistenata OFS-a

Prva sjednica Konferencije nacionalnih duhovnih asistenata Franjevačkoga svjetovnog reda u novome dvogodišnjem mandatu održana je 30. siječnja Zagrebu, u samostanu franjevaca konventualaca na Svetom Duhu, pod predsjedanjem fra Vladimira Vidovića, OFMConv, novoga predsjednika Konferencije. Sudjelovali su i svi ostali članovi: novi tajnik Konferencije fra Zvonimir Brusač, TOR, fra Mate Bašić, OFM te fra Anto Pervan, OFMCap.

Na početku je bio osvrt na susrete i aktualna pitanja u Hrvatskome nacionalnom bratstvu Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS-a) u razdoblju poslije sjednice Konferencije u listopadu. Zatim se govorilo o sudjelovanju nacionalnih asistenata na sljedećoj sjednici Nacionalnog vijeća OFS-a 3. veljače. Dogovoreno je i sudjelovanje na IX. nacionalnom seminaru za formaciju koje organizira Povjerenstvo za formaciju Nacionalnog vijeća OFS-a, a održat će se 16.-18. veljače 2018. u Duhovnom centru sestara Kćeri Božje ljubavi u Granešini (Zagreb).

Središnja točka dnevnog reda bila je posvećena XII. nacionalnom tečaju za duhovne asistente Franjevačkoga svjetovnog reda i Franjevačke mladeži (Frama), koji će se u organizaciji ove Konferencije i Konferencije nacionalnih duhovnih asistenata Frame održati 26.-28. veljače 2018. u Kući susreta Tabor u Samoboru. Tema tečaja je „Pomoći članovima OFS-a i Frame u svjedočenju vjere u društvu“, a predavači će biti sisački biskup dr. Vlado Košić (OFS), dr. Renato Matić (OFS), dr. Igor Kanižaj (OFS), mr. Tanja Popec, urednica vjerskog programa na HKR-u te dr. Stipe Nimac (OFM). O Generalnom kapitulu OFS-a u Rimu 2017. govorit će sudionice kapitula Samanta Jadreško, zamjenica međunarodnog vijećnika OFS-a iz Hrvatske i Ana Fruk, član Predsjedništva Međunarodnog vijeća OFS-a. Posljednjeg dana tečaja sudionicima će se obratiti nacionalna ministra OFS-a Branka Černugelj i nacionalna predsjednica Frame Anamarija Tomašević.

Pastoralni pohod Područnome bratstvu OFS-a bl. Alojzija Stepinca (Zagreb) obavit će fra Vladimir Vidović 16.-17. ožujka, a pastoralni pohod Područnome bratstvu OFS-a sv. Leopolda Mandića (Split – Dubrovnik) obavit će fra Mate Bašić 14. travnja.

fra Zvonimir Brusač, TOR

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.