Duhovna asistencija

Najava – XII. Nacionalni tečaj za duhovne asistente

Konferencija nacionalnih duhovnih asistenata OFS-a organizira XII. nacionalni tečaj za duhovne asistente Franjevačkog svjetovnog Reda i Franjevačke mladeži koji će se održat od 26. do 28. veljače u Samoboru u Kući Susreta-Tabor.

Članovi OFS-a i Frame pozvani su po naravi svog poziva svjedočiti vjeru u društvu, a duhovni asistenti im u tome trebaju pružiti pomoć i podršku. Tema tečaja je „Pomoći članovima OFS-a i Frame u svjedočenju vjere u društvu“. Tečajem se želi prikazati današnje hrvatsko društvo kao ambijent u kojem su članovi OFS-a i Frame pozvani živjeti i svjedočiti vjeru te tako pomoći asistentima u tom aspektu njihove službe.

Predavači će biti sisački biskup dr. Vlado Košić (OFS) koji će održati predavanje prvoga dana tečaja, u ponedjeljak, 26. 2 u 16.30 sati na temu Svjedočenje kršćanske vjere u hrvatskim društvenim i političkim okolnostima. Dr. Renato Matić (OFS) imat će predavanje u utorak, 27. 2. na temu Obilježja stvarnosti hrvatskoga društva – izazovi svjedočenju vjernika laika, a dr. Igor Kanižaj (OFS) održat će predavanje Svjedočenje vjere i potreba medijskog odgoja/formacije mladih i odraslih vjernika.

U poslijepodnevnom dijelu programa prvo predavanje imat će mr. Tanja Popec, urednica vjerskog programa na HKR-u, pod nazivom Svjedočenje vjernika laika u hrvatskom društvu ‒ ostvarenja, potrebe, perspektive, a drugo predavanje održat će prof. dr. Stipe Nimac (OFM) pod nazivom „Fraternitas“ ‒ bazično načelo odnosa između duhovnoga asistenta i svjetovnih franjevaca.

Na tečaju će biti govora i o Generalnom kapitulu OFS-a koji je održan prošle godine.

Posljednjeg dana tečaja sudionicima će se obratiti nacionalna ministra OFS-a Branka Černugelj i nacionalna predsjednica Frame Anamarija Tomašević.

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.