Kapituli Obavijesti

Održan Nacionalni Izborni kapitul

Od 7. – 9. listopada 2016. održan je XVI. redovni i VI. izborni kapitul Hrvatskoga nacionalnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) u Samoboru u Kući susreta Tabor. Kapitul je započeo s radom u petak, pod predsjedanjem nacionalnoga ministra Stjepana Kelčića. U subotu poslijepodne je održan izborni dio Kapitula pod predsjedanjem Tibora Kausera, generalnog ministra OFS-a i u nazočnosti fra Joséa Antonija Cruza Duartea, OFM, generalnog duhovnog asistenta OFS-a. Izabrani su članovi Nacionalnoga izvršnog odbora koji, zajedno s pet područnih ministara, nacionalnim duhovnim asistentima i predsjednikom Franjevačke mladeži čine Nacionalno vijeće i odgovorni su za vođenje i animiranje nacionalnoga bratstva kroz naredne tri godine.


Za nacionalnu ministru izabrana je Branka Černugelj (mjesno bratstvo Presveto Trojstvo Karlovac), za zamjenicu nacionalne ministre Vesna Peharec (mjesno bratstvo Sveti Ivan Krstitelj Pula), za nacionalnu tajnicu Ivana Filipin (mjesno bratstvo Kaptol Zagreb), za nacionalnu blagajnicu Božica Peremin (Samobor), za nacionalnu povjerenicu za formaciju Jadranka Ljubojević (mjesno bratstvo Sveti Mihovil Subotica), za nacionalnu povjerenicu za Franjevačku mladež Marina Musa (mjesno bratstvo Dubrava – Bezgrešno začeće BDM Zagreb), za međunarodnog vijećnika Vladimir Rosančić (mjesno bratstvo Dubrava – Bezgrešno začeće BDM Zagreb) i za njegovog zamjenika Samanta Jadreško (mjesno bratstvo Sveti Franjo Pula). Novoizabrana ministra je, nakon uvođenja u službu novoga Vijeća, preuzela predsjedanje Kapitulom.

Generalni ministar je u subotu održao vrlo zapaženo izlaganje “Vođenje i animacija – temeljni elementi vodstvene zadaće vijeća i ministra OFS-a“. Kapitul je odlučio da se sadržaj i smjernice tog izlaganja obrade i prodube na susretima OFS-a na nacionalnoj i područnoj razini te preporučio daljnje povezivanje i suradnju OFS-a i Franjevačke mladeži.

Kapitul je donio i Program rada za 2017. te kalendar događanja OFS-a i Frame, a usvojene su i Teme za mjesečne susrete u mjesnim bratstvima u 2017. Također, predstavljen je i Priručnik za formaciju u vremenu uvođenja i vremenu početne formacije koji je, zajedno s novim Programom formacije za ova dva razdoblja, pripreman u proteklomu mandatu Nacionalnoga vijeća.

Istovremeno se održavao i Nacionalni izborni kapitul Franjevačke mladeži. Rezultati izbora su sljedeći: Anamarija Tomašević – predsjednica, Marijana Mijatović – potpredsjednica, Ivan Školka – voditelj formacije, Diana Krišto – tajnik, Dominik Vučemil – blagajnik.

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.