Obavijesti

Mjesečne molitvene nakane OFS-a i FRAME za 2024.g.

Kako bismo istaknuli zajedništvo sa Papom, nudimo mjesečnu nakanu Svetog Oca i nakanu OFS-a prema
načinu života i važnim događajima Reda. Mjesna bratstva mole za oboje

2024

Siječanj

ZA DAR RAZLIČITOSTI U CRKVI

Molimo da nam Duh Sveti pomogne prepoznati dar različitih karizmi unutar kršćanske zajednice i otkriti bogatstvo različitih tradicija i obreda u Katoličkoj Crkvi.

OFS: Za izborni kapitul nacionalnih bratstava Indije, Bahreina i Koreje.

Oče naš…

Veljača

ZA NEIZLJEČIVE BOLESNIKE

Molimo da oni s terminalnom bolešću i njihove obitelji dobiju potrebnu fizičku i duhovnu skrb i pratnju.

OFS: Za izborni kapitul bratstava Švicarske (francuskog govornog područja), Bugarske, Grčke i Latakije.

Oče naš…

Ožujak

ZA NOVE MUČENIKE

Molimo da oni koji riskiraju svoje živote za Evanđelje u raznim dijelovima svijeta zapale Crkvu svojom hrabrošću i misionarskim zanosom.

OFS: Za mir u svijetu te za pomirenje i brigu za okoliš.

Oče naš…

Travanj

ZA ULOGU ŽENE

Molimo da dostojanstvo i neizmjerna vrijednost žena budu priznati u svakoj kulturi, te za prestanak diskriminacije koju doživljavaju u različitim dijelovima svijeta.

OFS: Za izborni kapitul bratstva u Nigeriji i sastanak predsjedništva MVOFS-a, te za bratski i pastoralni pohod nacionalnog bratstva Toga.

Oče naš…

Svibanj

ZA FORMACIJU REDOVNIKA I BOGOSLOVA

Molimo da redovnice i redovnici te bogoslovi rastu u svome zvanju u ljudskoj, pastoralnoj, duhovnoj i zajedničarskoj formaciji, koja će ih voditi da budu vjerodostojni svjedoci Evanđelja.

OFS: Za izborni kapitul nacionalnih bratstava Bosne i Hercegovine, Kolumbije i Italije. Za bratski i pastoralni pohod nacionalnih bratstava Kolumbije, Filipina, Slovačke, Perua i Hrvatske. Za uspjeh III. tečaja formacije u Boliviji – Cochabamba i tečaja za formaciju na Filipinima (u Manili).

Oče naš…

Lipanj

ZA MIGRANTE KOJI BJEŽE IZ SVOJIH DOMOVA

Molimo da migranti koji bježe od rata ili gladi, prisiljeni na putovanja puna opasnosti i nasilja, nađu dobrodošlicu i nove prilike u zemljama koje ih primaju.

OFS: Za izborni kapitul nacionalnih bratstava Nizozemske, Gvatemale, Hondurasa i Austrije.

Oče naš…

Srpanj

ZA PASTORAL BOLESNIKA

Molimo da sakrament bolesničkog pomazanja onima koji ga primaju i njihovim bližnjima podari snagu Gospodnju te postane sve vidljiviji znak suosjećanja i nade za sve.

OFS: Za bratski i pastoralni pohod nacionalnom bratstvu Brazila.

Oče naš…

Kolovoz

ZA POLITIČKE VOĐE

Molimo da politički vođe služe vlastitom narodu, radeći na cjelovitom ljudskom razvoju i općem dobru, posebno brinući se za siromašne i one koji su ostali bez posla.

OFS: Za bratstva u poteškoćama, za starije osobe i za Framu

Oče naš…

Rujan

ZA VAPAJ ZEMLJE

Molimo da svatko od nas čuje i k srcu primi vapaj Zemlje i žrtava prirodnih katastrofa i klimatskih promjena, te da se svi osobno obvežu brinuti za svijet u kojem živimo.

OFS: Za izborni kapitul nacionalnih bratstava Australije, Angole, Portorika i Češke. Za bratski i pastoralni pohod nacionalnim bratstvima Australije i Novog Zelanda.

Oče naš…

Listopad

ZA ZAJEDNIČKO POSLANJE

Molimo da Crkva nastavi na sve načine podržavati sinodalni način života, kao znak suodgovornosti, promičući sudjelovanje, zajedništvo i poslanje koje dijele svećenici, redovnici i laici.

OFS: Za izborni kapitul nacionalnih bratstava Njemačke i Španjolske.

Oče naš…

Studeni

ZA SVE KOJI SU IZGUBILI DIJETE

Molimo da svi roditelji koji tuguju zbog gubitka sina ili kćeri nađu podršku u svojoj zajednici i dobiju mir i utjehu od Duha Svetoga.

OFS: Za susret predsjedništva MVOFS-a i uspjeh XVII. generalnog kapitula OFS-a.

Oče naš…

Prosinac

ZA HODOČASNIKE NADE

Molimo da ova jubilarna godina ojača našu vjeru, da nam pomogne prepoznati uskrslog Krista u našem svakodnevnom životu, te da nas preobrazi u hodočasnike kršćanske nade.

OFS: Za duhovne asistente širom svijeta.

Oče naš…