Susreti i hodočašća

Duhovne vježbe u tišini u Cerniku

Na blagdan Ilije proroka, koji je Gospodina upoznao u tihom lahoru, 20. srpnja 2018., počele su Duhovne vježbe u tišini za članove Franjevačkog svjetovnog reda Zagrebačkog područnog bratstva blaženog Alojzija Stepinca. Pohađalo ih je 15 sudionika (pet iz MB Zagreb – Kaptol, po jedan iz MB Sveti Duh, MB Bjelovar i MB Sv. Mihaela, troje iz MB Kloštar Ivanić, dvije sestre iz MB Sv. Leopolda i dvije sestre iz MB Samobor).

Ovo je prvi put da se za OFS održava ovakav vid rasta u duhovnosti. U nedavno obnovljenom samostanu, uz ugodan smještaj i predivno gostoprimstvo, polaznici su uživali u prirodi i osami u kojoj su mogli sagledati sebe i primiti Mir. Svakodnevna Euharistija, zajednička molitva časoslova, poučni i precizni nagovori fra Mate Bašića, OFM, utemeljeni na najvažnijoj literaturi za upoznavanje snage tišine te dovoljno vremena za osobno razmatranje učinili su ovaj susret svim sudionicima izrazito plodonosnim.

U subotu imali su priliku pogledati Biblijsko-arheološku muzejsku izložbu pod vodstvom autora fra Tomislava Vuka, profesora Biblije u Jeruzalemu.

Braća su nakon objeda u nedjelju posjetila i najmoderniji hospicij za palijativnu skrb u Hrvatskoj, sv. Rafael u Strmcu te se 22. srpnja obogaćena duhom uputila kući.

Svi su poželjeli da se ovakve vježbe u tišini ponove, možda održe dva puta godišnje i po mogućnosti produže na nekoliko dana.

S. Dubravka Rovičanac, OFS
MB Sv. Leopolda B. Mandića

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.