Kapituli

Kapitul zadarsko – šibenskog područnog bratstva OFS-a

U subotu, 8. travnja 2017., u Mirlović Zagori održan je proljetni kapitul zadarsko-šibenskog područnog bratstva OFS-a Sv. Nikola Tavelić. Na kapitul su se odazvala braća i sestre iz mjesnih bratstava Drniš, Sv. Frane – Šibenik, Sv. Frane – Zadar, Krapanj – Brodarica, Preko i mjesna bratstva u nastajanju Sv. Mihovil – Lišane i Sv. Ante Padovanski – Šubićevac.

Osim područnih duhovnih asistenata fra Augustina Kordića, OFConv i fra Bože Sučića, TOR, prisutni su bili i mjesni duhovni asistenti fra Damir Ćiro Čikara, fra Josip Repeša i fra Ivan Čupić, područna predsjednica Frame Josipa Slavica i područna voditeljica formacije Frame  Matea Perković. Izostanak su opravdali ministri mjesnih bratstava Novalja i Knin kao i fra Stipe Nimac, OFM.

Dok su članovi područnog vijeća imali sjednicu vijeća, braća i sestre su imali mogućnost pristupiti sakramentu pomirenja. U jedanaest sati u crkvi Uznesenja BDM započelo je euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Augustin Kordić u koncelebraciji s ostalom braćom svećenicima. Nakon mise započeo je radni dio kapitula, a sve prisutne je pozdravila područna ministra Svemirka Matić. U ime domaćina, fra Ivan Čupić je iskazao zadovoljstvo i dobrodošlicu svim prisutnima.

Duhovnim nagovorom fra Augustin nam je još jednom želio približiti značenje korizme, osobito korizme u svjetlu franjevaštva. Područna tajnica Marija Vukušić pročitala je zapisnik s posljednjeg kapitula, a Sestra Svemirka je prezentirala zaključke sa sjednice Nacionalnog vijeća kao i s Nacionalnog seminara za formaciju.

Radni dio je završen izborom mjesta u kojem bi se trebao održati jesenski kapitul, a zaključeno je da to bude na Preku.

Druženje je nastavljeno uz ručak za koji su se pobrinuli naši domaćini i ovom prilikom veliko im hvala. Nakon ručka, druženje u ugodnom raspoloženju je nastavljeno, a sve je završilo zajedničkom molitvom Večernje.

Anita Močić, OFS

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.