Kapituli

Izborni kapitul zadarsko – šibenskog Područnog bratstva

U samostanu Sv. Frane u Zadru u subotu,30.04.2016.god,održan je izborni kapitul Zadarsko- šibenskog područnog bratstva”Sv.Nikola Tavelić”. Na kapitulu je bilo prisutno šesnaest braće i sestara iz devet mjesnih bratstava koliko ih aktivno djeluje u područnom bratstvu. Mjesna bratstva okupljaju 139 trajno zavjetovanih članova a smještena su u Šibenskoj i Krčkoj biskupiji i Zadarskoj nadbiskupiji.Osim braće i sestara našeg područnog bratsva prisutni su bili i brat Stjepan Kelčić,nacionalni ministar OFS-a,Ivana Vinac,presjednica područnog vijeća Frame,fra Krunoslav Kocijan,nacionalni duhovni asistent,fra Augustin Kordić,fra Božo Sučić i fra Petar Klarić asistenti mjesnih bratstava.

Kapitul je započeo pozdravnim riječima aktualne ministre sestre Verice Uglešić, te nacionalnog ministra brata Stjepana.
Fra Krunoslav se u svojem obraćanju i duhovnom nagovoru posebno osvrnuo na tjelesna i duhovna djela milosrđa s posebnim naglaskom na ljubav prema siromasima i prema bližnjem u potrebi istaknuvši kako je milostinja dana siromasima Bogu osobito mila.Ljudska bijeda je privlačila Kristovu samilost i samilost Crkve koja čini mnoga dobra djela.Isus nam u Evanđelju po Ivanu kaže:”siromaha ćete uvijek imati sa sobom,a mene nećete”.Ovim riječima nam Isus Krist jasno daje do znanja da Ga trebamo prepoznati u siromahu koji je potreban naše pomoći jer služeći siromasima služimo Kristu.Kršćani su po molitvi pozvani prenositi Bogu potrebe braće i sestara bilo po molitvi,postu,služenju ili bilo kojoj drugoj žrtvi Bogu na slavu. Fra Krunoslav nas dalje poziva da djela milosrđa budu naša misao vodilja u vremenu pred nama a osobito u ovoj Svetoj godini milosrđa.
Zazivom Duha Svetoga započeli smo izborni dio kapitula. Nakon pročitanog Evanđeoskog ulomka fra Krunoslav nam još jednom stavlja na srce riječi i geste Isusa Krista,kazujući da ljubav za Isusa postaje konkretna za one koji imaju udjela u Isusovu životu,ljubavi,svjedočanstvu i sebedarju.
Ljubav pokriva mnoštvo grijeha,ljubav je Riječ kojom je Bog progovorio nama kada je dao svoga Sina za nas.Stoga otvorimo svoja srca Ljubavi u služenju i radu,riječi su kojima je fra Krunoslav završio svoje poticajno obraćanje budućim članovima ovog područnog vijeća. Nakon predaje službe dosadašnjeg vijeća u ruke kapitula pristupilo se izboru novog vijeća kojeg čine:

  • ministra sestra Svemirka Matić,MB Gospe od Ružarija,Drniš
  • zamjenik ministre brat Marko Perić,MB Sv.Frane,Zadar
  • tajnica sestra Marija Vukušić,MB Gospe od Ružarija,Drniš
  • blagajnica sestra Rosanda Ivin Smud,MB Preko
  • povjerenica za formaciju sestra Zvjezdana Rados,MB Sv.Frane Zadar
  • koordinatorica za Framu sestra Anita Močić,MB Gospe od Ružarija,Drniš
  • vijećnici brat Hrvoje Šteko,MB Sv.Frane Zadar i sestra Marija Baričević,MB Novalja

 

Osim članova vijeća izabrani su i sestra Verica Uglešić i sestra Milka Ricov kao delegati za nacionalni kapitul OFS-a.

Svim izabranim članovima vijeća i delegatima iskrene čestitke i obilje Božjeg blagoslova i providnosti u vršenju novih službi,a svima ostalima poziv da molimo za njih da ustraju u vršenju svojih obaveza na dobro svoga bratstva i franjevačkog reda u cjelini.

Mir i dobro!

Anita Močić, OFS

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.