Obavijesti

Molba za donaciju

Draga braćo i sestre franjevci,

Sveti Otac papa Franjo pozvao je ove godine 6000 beskućnika i siromašnih da sudjeluju na Festivalu radosti i milosrđa 11. – 13. studenoga ove godine, a ta će proslava biti i za zatvaranje godine milosrđa. Za organizaciju u Rimu zadužena je udruga „Fratello“, a detalji se mogu vidjeti na ovoj stranici. U nastavku pročitajte kako i vi možete podržati ovu inicijativu.

Franjevački svjetovni red MB Trsat želi odgovoriti na taj poziv, prepoznajući u riječima Svetog Oca „Želim siromašnu Crkvu – za siromašne“ i po uzoru na našeg Serafskog oca Franju poziv na još snažnije djelovanje s najsiromašnijima, pa uz naše projekte Prihvatilište za beskućnike „Ruže sv. Franje“ i „Ulične svjetiljke“, prvi hrvatski časopis o beskućništvu i srodnim temama, želimo našim siromašnima ponuditi i snažno duhovno iskustvo susreta sa Svetim Ocem. Pozivamo vas stoga da podržite ovu inicijativu.

Ovu ideju prepoznali su i podržali Dom hrvatskih hodočasnika u Rimu „Dr. Ivan Merz“, koji nam daruje 25 besplatnih polupansiona za beskućnike i Udruga „Job“ na čelu s vlč. Dragutinom Goričancem, koji će voditi naš autobus i biti duhovna pratnja. S time smo smanjili troškove za gotovo 30 % i sad nam ostaje pokriti troškove goriva, cestarina, ulaza u grad Rim, hrane, smještaja za druge siromašne i akreditacija za cijelu grupu. Trebamo, dakle, još dosta skupiti, gotovo 45.000 kuna, a nadamo se da ćemo dio tih sredstava moći dobiti kao donacije tvrtki kroz hranu i gorivo. Bez novih većih donacija, za sada na treba 100 eura po hodočasniku/beskućniku (ako vodimo cijeli autobus) pa se nadamo da ćemo za svakoga od njih naći dobročinitelja koji bi mu pokrio cijeli ili barem dio iznosa potrebnog da se pokriju troškovi.

Obraćamo vam se u nadi da ćete prepoznati koliko je važno odgovoriti na Papin poziv i da ćete nam financijski pomoći da ostvarimo ovo hodočašće. Čini nam se, ujedno, važno da prvu podršku dobijemo upravo unutar svoje franjevačke obitelji i stoga vas pozivamo da molitvom i financijski pratite ovo hodočašće.

Ukoliko se odlučite donirati novac, molimo vas da uz uplatu na IBAN naveden ispod, napišete i svrhu donacije (Hodočašće beskućnika Svetom Ocu u Rim).

IBAN: HR4124020061100559253 (ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK d.d.)

U nadi da ćete prepoznati razloge za odaziv na Papin poziv pozdravljamo vas franjevačkim pozdravom

Mir i dobro

s. Jasna Krapac, OFS, urednica „Uličnih svjetiljki“, prvog hrvatskog časopisa o beskućništvu i srodnim temama

 

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.