Obavijesti

Karitativna korizmena akcija za s. Sofiju

Draga braćo i sestre, Gospodin Vam udijelio svoj mir!

Ovim putem obavještavamo Vas da je u utorak 8. veljače 2018. godine, oko 22 sata buknuo požar u ulici Pavla Lončara u Zaprešiću pri čemu je potpuno izgorio stan našoj sestri, gospođi Mariji Martiš s. Sofiji, članici Franjevačkoga svjetovnog reda, Mjesno bratstvo Kaptol Zagreb.

Stoga Vas pozivamo da obavijestite o ovom događaju i potrebi sve sestre i braću u mjesnim bratstvima OFS-a i FRAME u svojim područjima i da na taj način pokažemo svoju kršćansku ljubav, solidarnost, socijalnu osjetljivost i djelo milosrdne ljubavi koje nas poziva na djelatnu ljubav prema onima koji su u potrebi. Neka nas u tome potiče Isusov govor kojim nas uči da što god učinismo jednome od najmanje braće njemu učinismo.

Budući da je stan vrlo malen, preporuka je da se stvari poput namještaja i slično ne trebaju nabavljati, nego da svatko prema svojoj mogućnosti donira novac i tako iskaže svoju djelotvornu ljubav našoj sestri, za koju sada treba moliti, ali i konkretno materijalno pomoći.

Molimo Vas da novčanu pomoć uplatite na:

žiro račun Nacionalnog bratstva OFS-a:
IBAN: HR8523400091110451013
Model:HR00
Poziv na broj primatelja: (upisati datum uplate bez točkica npr. 2622018)
Opis plaćanja: “Karitativna korizmena akcija za s. Sofiju”
Podaci o uplatitelju: Obavezno navesti ime i prezime i naziv mjesnog bratstva OFS-a

žiro račun Nacionalnog bratstva Frame:
IBAN: HR3023400091510870525
Model:HR00
Poziv na broj primatelja: (upisati datum uplate bez točkica npr. 2622018)
Opis plaćanja: “Karitativna korizmena akcija za s. Sofiju”
Podaci o uplatitelju: Obavezno navesti ime i prezime i naziv mjesnog bratstva Frame

Sakupljati ćemo novac kroz vrijeme Korizme, a za Uskrs će se uručiti sestri Sofiji Mariji Martiš koja je u ovim trenutcima ta malena sestra, jedna od malene braće, o kojoj nam Isus govori. Stoga i mi sada zajedno imamo idealnu priliku pomoći bližnjemu, malenomu, i tako čineći, pokazati svoju ljubav prema Kristu.

Uz zahvalu za razumijevanje i pomoć, u ime Hrvatskoga nacionalnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda, Nacionalnog bratstva Frame i Nacionalnoga povjerenstva za karitativnu djelatnost, srdačno vas sve pozdravljamo u Kristu, kojega sada imamo priliku promatrati u očima bližnjega koji je u potrebi.

Mir i dobro.

Voditeljica Povjerenstva za karitativnu djelatnost:

s. Blaženka Kulić, OFS

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.