Formacija

Život u bratstvu OFS-a – tema za osobno promišljanje

Drago braćo i sestre,

na XIX. redovnom i VII. izbornom nacionalnom kapitulu održanom u Samoboru u Kući susreta Tabor od 11. do 13. listopada 2019. godine potvrđeno je da će se 2021. godine održati Nacionalni kongres OFS-a i Frame na temu: Produbljivanje i življenje franjevačkog identiteta OFS-a.

Kao bratstvo pripremat ćemo se za taj susret. Nacionalno povjerenstvo za formaciju ima običaj redovno slati teme za mjesečne skupštine bratstva. S obzirom na nove okolnosti u kojima se nalazimo, a koje nam onemogućuju susrete na način na koji smo navikli, upućujemo vam poticaj za osobno promišljanje. Isti je ujedno i jedan od koraka naše pripreme za Kongres koji nam slijedi.

Iako se nismo u mogućnosti susretati na načine na koje smo to redovno činili, svijest o našem franjevačkom identitetu te osjećaj pripadnosti bratstvu OFS-a su pozvani rasti. Vjerujemo da ste to već imali priliku iskusiti kroz dane koji su iza nas. Ako imate mogućnosti, svoja promišljanja potaknuta upućenim tekstom možete podijeliti s braćom i sestrama putem telefona ili drugih oblika komunikacije.

Nadamo se da će vam ova tema za osobno promišljanje biti poticaj da se u ovim danima prisjetite prvotne gorljivosti i probudite neke lijepe uspomene, a onda „prebirući u srcu“ sve ono dobro što je Bog kroz bratstvo darovao otkrijete nove načine povezanosti u životnim okolnostima u kojima se nalazimo.

Zajedno s vama u molitvi želimo vam
mir i dobro!

Nacionalno povjerenstvo za formaciju

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.