Duhovna asistencija Obavijesti

XIII. nacionalni tečaj za duhovne asistente Franjevačkoga svjetovnog reda i Franjevačke mladeži

U Međugorju će se, sa smještajem u Hotelu Pervan (S. Radića 2), od 11. do 13. ožujka 2019. održati XIII. nacionalni tečaj za duhovne asistente Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) i Franjevačke mladeži (Frama).

Tečaj na temu „Aktualne teme i pitanja u praksi asistencije OFS-u i Frami“ organizira Konferencija nacionalnih duhovnih asistenata OFS-a u suradnji s nacionalnim asistentima Frame. Nakon uvodnih predavanja „OFS kao javno vjerničko društvo i red u Crkvi“ (fra Ratko Radišić, OFM) i „Upravljanje OFS-om ili asistencija OFS-u? – o naravi asistencije prema Generalnim konstitucijama OFS-a iz 2000. g.“ (fra Mate Bašić, OFM) radit će se u dvije radionice: „Narav pripadnosti OFS-u, uvjeti za primanje, razlučivanje poziva u OFS“ i „Osjećaj pripadnosti OFS-u i (ne) sudjelovanje u životu bratstva“.

Na tečaj su, uz redovne sudionike, asistente iz Hrvatske, pozvani i asistenti OFS-a i Frame iz Bosne i Hercegovine. Prijave se šalju fra Mati Bašiću, OFM, do 1. ožujka na adresu fra.bazilije@gmail.com ili na tel. 091/586-198. Dolazak u hotel je 11. ožujka između 15,00 i 16,15 sati.

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.