Kapituli

Održan 37. redovni i 7. izborni kapitul zagrebačkog područnog bratstva OFS-a

37. redovni i 7. izborni kapitul Franjevačkog svjetovnog reda Sjeverozapadnohrvatskog (Zagrebačkog) područnog bratstva bl. Alojzija Stepinca, održan je 10. studenoga 2018. godine, u Zagrebu u prostorijama franjevačkog samostana na Svetom Duhu 31. Na kapitulu su sudjelovala braća i sestre iz 28 (od 34) mjesnih bratstava OFS-a, predstavnici Franjevačke mladeži, duhovni asistenti mjesni i područni, njih 77 članova Područnog kapitula.

Područnom izbornom kapitulu predsjedala je zamjenica nacionalne ministre sestra Vesna Peharec, a u ime Konferencije nacionalnih duhovnih asistenata bio je nazočan fra Vladimir Vidović, OFMConv, predsjednik Konferencije.

Trogodišnje izvješće o životu i radu Područnog bratstva podnio je područni ministar brat Zdenko Viljevac, uključivo i financijsko izvješće, a zatim su slijedila trogodišnja izvješća: područne tajnice sestre Hilde Švarcmajer, voditelja povjerenstva za Franjevačku mladež sestre Terezije Vrankić, voditelja povjerenstva za komunikacije i informiranje sestre Dubravke Mandaković i voditelja povjerenstva za formaciju sestre Ane Melnjak.

Rad po skupinama bio je usmjeren na sljedeća četiri područja: Početna i trajna formacija; Prisutnost i djelovanje u svijetu; Bratska animacija Franjevačke mladeži; Statistika. Financije. Na temelju izvješća radnih skupina Povjerenstvo za redakciju pripremilo je prijedlog odluka i smjernica za sljedeće troljeće koje je Kapitul usvojio. Kapitul je donio Program rada za 2019. godinu.

Također je potvrđen redoslijed mjesnih bratstava za sljedeće tri godine za pripremu i organizaciju susreta zagrebačkih bratstava OFS-a i Frame u Remetama 8. rujna na blagdan Male Gospe: 2019. MB Sveti Križ Siget, 2020. MB Kozari Bok, 2021. MB Kaptol.
Nakon davanja uputa o tijeku izbora, za svaku službu predstavljeni su kandidati, i pročitan je tekst iz obrazloženja motiva njihovog nominiranja za kandidata i to: godinu zavjetovanja, dosadašnje službe u Franjevačkom svjetovnom redu, sposobnosti, raspoloživost, prikladnost, ugled, duh služenja. Za sve službe članovi vijeća izabrani su u prvom krugu glasovanja i prihvatili su službu na koju su izabrani, a predsjedateljica sestra Vesna je potvrdila njihov izbor.

Nakon rezultata ovih izbora, Područno vijeće Sjeverozapadnohrvatskog (Zagrebačkog) područnog bratstva bl. Alojzija Stepinca za mandat 2018. – 2021. je:

 1. Zdenko Viljevac, MB Varaždin sv.Ivan Krstitelj, Područni ministar
 2. Terezija Vrankić, MB Zagreb Dubrava sv.Mihael, Zamjenik područnog ministra
 3. Hilda Švarcmajer, MB Zagreb Kaptol, Područna tajnica
 4. Mara Budimir, MB Zagreb Dubrava BZ BDM, Područna blagajnica
 5. Milka Marjanović, MB Zagreb Kaptol, Područni povjerenik za formaciju
 6. Stjepan Cestar, MB Varaždin sv.Ivan Krstitelj, Područni povjerenik za Framu
 7. Božidar Hadaš, MB Sesvetska Sopnica MA, Područni vijećnik
 8. Dubravka Mandaković, MB Zagreb Sveti Duh, Područna vijećnica
 9. Albina Petrak, MB Karlovac Presv.Trojstvo, Područna vijećnica
 10. Tomislav Tulezi, MB Bjelovar, Područni vijećnik
 11. Fra Zvonimir Brusač, TOR, Područni duhovni asistent, predsj. Konferencije
 12. Fra Mate Bašić, OFM, Područni duhovni asistent
 13. Fra Branko Lipša, OFMCap, Područni duhovni asistent
 14. Fra Tomislav Glavnik, OFMConv, Područni duhovni asistent
 15. Paula Stier, Područna predsjednica Frame, Predstavnik Franjevačke mladeži

 

Sveta misa slavljena je nakon završenih izbora u crkvi sv.Antuna Padovanskog na Svetom Duhu.

Zahvalni smo domaćinima na Svetom Duhu na pomoći oko pripreme ovog Kapitula i stvaranja svih mogućnosti i potrebnih uvjeta za uspješan rad te da se kod njih dobro osjećamo.

Konstituirajuća i 1. sjednica Područnog vijeća održana je 27. studenoga 2018. godine u kapucinskom samostanu sv. Mihaela u zagrebačkoj Dubravi.

 

Hilda Švarcmajer, OFS
područna tajnica

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.