Obavijesti Susreti i hodočašća

Nacionalni obiteljski dan za OFS i Framu

Draga braćo i sestre,
Gospodin vam dao svoj mir!

Pozivamo vas da sudjelujete na NACIONALNOM OBITELJSKOM DANU ZA OFS I FRAMU u organizaciji Nacionalnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda, Nacionalnog povjerenstva za obitelj koji će se održati u subotu, 28. 04. 2018. godine, u Zagrebu, u prostorijama franjevačkog samostana župe Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu (Ul. Sveti Duh 31, 10000, Zagreb), s početkom u 9:00 sati.

Tema Obiteljskog dana je “IZAZOV MAJČINSTVA I ULOGA OČINSTVA”. Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji održat će se u Solinu, u rujnu 2018. godine na temu “Očinstvo i majčinstvo – dva lica roditeljskog poslanja”, a IX. svjetski susret obitelji u Dublinu, Irska od 22. do 26. kolovoza 2018. godine s temom Evanđelje obitelji: Radost za svijet.

Ovim našim Nacionalnim obiteljskim danom želimo se pripremiti za nadolazeće događaje, ali i jednostavno rasti u zajedništvu i međusobnom podupiranju.

Ovaj dan zamišljen je kao jednodnevni susret (za ovu godinu je to vrijeme od 9:00 do oko 13:00 sati), uz agape (organizirani doručak 9:00-10:00), potom promišljanje o temi za odrasle i čuvanje odn. animiranje djece (10:00 – 11:30) te na kraju zajedničko euharistijasko slavlje u 12:00 sati. Pozivamo svu braću i sestre bez obzira na dob i bračno stanje, a posebno mlade obitelji s djecom. Za one koji dolaze iz udaljenijih dijelova Lijepe Naše organizirat ćemo smještaj odn. noćenje s petka, 27.04.2018. na subotu, 28.04.2018. (potrebno je samo unaprijed se javiti područnim ministrima s naznakom da trebate smještaj za toliko i toliko osoba, najkasnije do 15.04.2018.).

Stoga taj dan zabilježite u svoj kalendar i dođite da ga provedemo zajedno u prostorima crkve Sv. Antuna Padovanskog, Sveti Duh, Zagreb.

 

Helena Brigić
U ime Nacionalnog Povjerenstva za obitelj
Franjevačkog svjetovnog reda

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.