Obavijesti

Metković: Franjevački svjetovni red obogaćen novim članovima i trajnim zavjetovanicima

U Mjesnom bratstvu bl. Alojzija Stepinca (Metković) Franjevačkog svjetovnog reda uvedeno je 27 novih članova, a 5-ero je dalo trajne zavjete.

Zadnji dan trodnevnice u čast bl. Alojziju Stepincu, biskupu i mučeniku, služena je svečana sv. misa koju je u crkvi sv. Ilije u 18 sati predvodio fra Denis Šimunović, župnik. Za vrijeme sv. mise upriličen je obred uvođenja u Franjevački svjetovni red 27 novih članova. Novake i novakinje u Red je primila Ančica Medak, mjesna ministra bratstva bl. A. Stepinca, a u ime Crkve potvrdu i blagoslov dao je fra Denis koji je ujedno i njihov duhovni asistent.

Samo dva dana nakon uvođenja u novicijat uslijedilo je slavlje trajnih zavjeta u kojem su uz braću i sestare MB Metković sudjelovali i članovi MB Humac te MB Široki Brijeg. Kao svjedoci kod trajnih zavjeta bile su Milu Šuto (ministra Franjevačkog bratstva splitsko-dubrovačkog područja) i Suzana Fiorenini (nacionalna doministra i doministra Franjevačkog bratstva splitsko-dubrovačkog područja).

Mjesno bratstvo u Metkoviću postoji od 1912. godine.
Zadnje uvođenje u OFS bilo je 2011. g., a predzadnje 1982. g.

Od jeseni 2022. g. ponovno su zaživjeli susreti na kojima se uz 11 dosadašnjih članova priključilo 59 novih. Skoro na svaki susret dođe po netko novi, ali samo oni koji su duže od godinu dana na susretima uvedeni su u novicijat. Drugi ostaju kao simpatizeri. Sada naše MB bl. A. Stepinca ima 10 trajno zavjetovnih, 1 s privremenim zavjetima i 27 u novicijatu.

Braći i sestrama uz dobrodošlicu čestitamo na pridruživanju Redu i velikoj franjevačkoj obitelji!

Više na poveznicama:

U našoj župi u Franjevački svjetovni red uvedeno 27 novih članova

Trajni zavjeti u OFS-u i proslava Gospe Lurdske