Obavijesti

Konjevrate: Kanonski osnovano MB OFS-a „Sv. Ivan Krstitelj“

U Mjesnom bratstvu Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Sv. Ivan Krstitelj- Konjevrate”, u nedjelju 29. listopada proslavljen je obred trajnog zavjetovanja i obred privremenog zavjetovanja na godinu dana te održan izbornik kapitul.

Trajne zavjete primilo je trinaest, a privremene zavjete na godinu dana dvoje kandidata.

Misu je predslavio i na misi propovijedao fra Stipe Nimac, OFM, predsjednik Konferencije područnih duhovnih asistenata zadarsko-šibenskoga područnog bratstva „Sv. Nikola Tavelić“ sa sjedištem u Zadru. U koncelebraciji su sudjelovali fra Božo Ćurčija, župnik i duhovni asistent, te fra Josip Ivanović, OFMconv., gvardijan samostana Sv. Frane u Šibeniku i duhovni asistent područnog bratstva.

Zavjete kandidata i kandidatkinja trajno i na godinu dana primio je u ime Crkve Ante Labor, OFS, područni ministar, a potvrdio fra Stipe Nimac.

Službu svjedoka za vrijeme obreda zavjetovanja vršili su supružnici Andrija Pešić, OFS, i Andrijana Pešić, OFS, članovi Mjesnog bratstva OFS-a „Sv. Frane“, Šibenik.

U slavlju su sudjelovala braća i sestre iz mjesnih bratstava Šubićevac, Brodarica, Sv. Frane – Šibenik, Drniš, Mirlović Zagora, Knin.

Nakon obreda obećanja evanđeoskoga života/zavjetovanja fra Stipe Nimac, provincijalov delegat za OFS, svečano je pročitao dekret o kanonskom osnivanju Franjevačkoga svjetovnog reda „Sv. Ivan Krstitelj – Konjevrate”. Dekret o osnivanju donio je fra Marko Mrše, OFM, provincijski ministar Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja, sa sjedištem u Splitu.

Na kraju misnog slavlja, župnik fra Božo Ćurčija blagoslovio je novi kip sv.Franje.

Tom su prigodom izabrani i članovi Vijeća mjesnoga bratstva OFS-a „Sv. Ivan Krstitelj – Konjevrate”, duhovni asistent član, delegat i zamjenik delegata za Područni kapitul.

Nakon slavlja upriličena je zakuska koju su pripremili članovi OFS-a “Sv. Ivan Krstitelj – Konjevrate”.