Kapituli Obavijesti

Izabrano novo Predsjedništvo Međunarodnog vijeća OFS-a

U četvrtak 6.11. u Asizu tijekom XIV. generalnog kapitula održani su izbori za Predsjedništvo Međunarodnog vijeća OFS-a (MVOFS) za idućih 6 godina od 2014. do 2020.g.

Za Generalnog ministra OFS-a izabran je Tibor Kauser iz Mađarske i time postao četvrti Generalni ministar OFS-a nakon Manuele Mattioli iz Venezuele, Emanuele De Nunzio iz Italije i Encarnite del Pozo iz Španjolske.

Za zamjenika ministra OFS-a izabrana je Chelito de Núñez iz Venezuele. Chelito je u prethodnih 12 godina bila član MVOFS-a zadužena za zemlje Španjolskog govornog područja.

U MVOFS-a izabrana je i naša sestra Ana Fruk za područje Europe engleskog i njemačkog govornog područja. Ana je do sada bila član MVOFS-a kao predstavnik Franjevačke mladeži.

Novoizabrani članovi vijeća su Attilio Galimberti (Englesko/Talijansko govorno područje Europe), Ana María Raffo (Španjolsko govorno područje Južne Amerike), Silvia Diana (Portugalsko/španjolsko govorno područje Južne Amerike), Jenny Harrington (Afrika i englesko govorno područje Sjeverne Amerike), Augustine Young (Asia i Oceania) i Michel Janian (Francusko govorno područje).

Za predstavnika Franjevačke mladeži izabrana je Andrea Odak iz Bosne i Hercegovine.

Novo Predsjedništvo MVOFS-a preuzelo je službu tijekom zahvalne Euharistije koju je predslavio Generalni ministar TOR-a, fra Nicholas Polichnowski, u Gornjoj bazilici svetog Franje.

Izvorna vijest