Duhovna asistencija Obavijesti

fra Vladimir Vidović izabran za glavnog urednika Veritasa

Dana 16. svibnja 2018. godine za vrijeme drugoga dijela redovitoga provincijskoga kapitula Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca za novoga glavnog urednika mjesečnika „Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskoga” izabran je fra Vladimir Vidović.

Fra Vladimir Vidović je rođen 1982. U postulaturu Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca primljen je 2007. godine. Iste godine upisao je Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu. Nakon godine postulature ulazi u novicijat u samostan svetoga Frane na Cresu. Po završetku godine kušnje fra Vladimir daje svoje prve redovničke zavjete te nastavlja studij na KBF-u u Zagrebu na kojem 2013. godine diplomira. 6. listopada 2013. Fra Vladimir je zaređen za đakona u zagrebačkoj katedrali po rukama kardinala Josipa Bozanića, a za prezbitera u Slakovcima 2014. godine po rukama mons. Đure Hranića, nadbiskupa đakovačko-osječkoga. Od 2014 do 2015. fra Vladimir je bio na službi župnog vikara u Vinkovcima, od ljeta 2015. do veljače 2016 vršio je službu župnog vikara u Puli. Od veljače do lipnja 2016. obnašao je službu upravitelja župe u Wellandu u Kanadi. Od ljeta 2016. do danas bio je na službi župnog vikara u župi sv. Josipa Radnika u Sisku. Od 2014. godine fra Vladimir je bio zamjenik glavnog urednika Veritasa.

Od 2015. je nacionalni duhovni asistent OFS-a, a od 2017. predsjednik Konferencije nacionalnih duhovnih asistenata OFS-a.

Fra Vladimiru želimo uspjeh i blagoslov u uređivanju ovog vrijednog mjesečnika.

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.