Obavijesti

Zajednička sjednica OFS-a i Frame Zadarsko-šibenskog područnog bratstva

U Šibeniku, u samostanu sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu, u nedjelju, 17.lipnja, održana je sjednica na kojoj su sudjelovali članovi područnih vijeća OFS-a i Frame.

Pozdrave prisutnima su uputile područna ministra Svemirka Matić i predsjednica područnog vijeća Frame Josipa Slavica.
Fra Stipe Nimac, OFM, predsjednik Konferencije područnih duhovnih asistenata OFS-a u duhovnom nagovoru nas je još jednom podsjetio na sv. Franju i njegov životni motiv, a to je kako se što više približiti Bogu. U tom pravcu nama mogu pomoći stožeri obnove o kojima govori Pismo četvorice generalnih ministara povodom odobrenja Pravila OFS-a. Jedan od stožera je povratak na izvore, a drugi pozornost na Duha Svetoga.

Nakon kratkog izvješća o djelovanju bratstava OFS-a i Frame, razvila se rasprava. Govorilo se o komunikaciji na relaciji mjesno bratstvo-duhovni asistent. Za nju su odgovorni i mjesno bratstvo i duhovni asistent. Treba izbjegavati sukob autoriteta, a probleme rješavati u bratskom zajedništvu. Potrebno je raditi na zbližavanju članova OFS-a, Frame i duhovnih asistenata jer jedino uz zajedničku suradnju i međusobno uvažavanje je moguć rast i konkretni iskorak u zajedništvu. Naveden je i problem neimenovanja bratskih animatora za Framu. Dogovoreno je da se upute molbe postojećim bratstvima OFS-a da imenuju iste i da preuzmu skrb i o onim bratstvima koja djeluju u župama u kojima nije osnovan OFS, a imaju Framu. Naglašena je potreba veće aktivnosti područnog vijeća Frame i istaknuta potreba susreta svih animatora za Framu kako bi se utvrdila zajednička problematika i način djelovanja. Potrebno i više zauzimanja oko rješavanja poteškoća vezanih uz duhovnu asistenciju na područnoj i mjesnoj razini.

Također su donesene odluke o zajedničkim djelovanju u narednom razdoblju: održavanje zajedničkog kapitula na jesen i zajedničko hodočašće sv. Nikoli Taveliću u Nacionalno svetište u Šibeniku.

Cilj ovog susreta je bio prvenstveno potaknuti suradnju i zajedništvo mladih i onih nešto starijih, trgnuti sve iz monotonije u koju smo upali i posvijestiti nam koliko je važno prihvaćati jedni druge u duhu zajednice kojoj pripadamo.

Anita Močić, OFS

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage