Obavijesti

Poziv za sudjelovanje na seminaru „Kršćanski glas u medijima“

Poštovana sestre i braćo,

Franjevački institut za kulturu mira organizira seminar „Kršćanski glas u medijima“, koji će vjernicima na znanstven i stručan način pružiti nova teorijska i praktična znanja o komunikacijskim vještinama potrebnima za vjerodostojno predstavljanje vjerskih sadržaja i vjerskih tema u javnosti, posebno u masovnim medijima.

Program komunikacijskog seminara „Kršćanski glas u medijima“ osmislili su izv. prof. dr. sc. Danijel Labaš i doc. dr. sc. Igor Kanižaj sa Sveučilišta u Zagrebu, a sastoji se od više modula kojima se pristupa temi kroz različite perspektive.

Krajnji je cilj ovoga projekta poboljšati predstavljanje Crkve i katoličkoga nauka u medijima, kako u informativnim rubrikama i programima, tako i u radijskim i televizijskim raspravama i općenito u javnome prostoru. Sam seminar jamačno će biti doprinos novoj evangelizaciji, te pomoći katoličkim vjernicima, tj. Crkvi da izravno progovori našoj suvremenoj kulturi načinima koji su razumljivi današnjem čovjeku i njegovom senzibilitetu. Seminar nam svima može biti koristan jer smo svakodnevno izloženi imperativu medija koji svojim selektivnim pristupom stvarnosti utječu na nas.

U prilogu vam dostavljamo program seminara i prijavni obrazac. Seminar će se održati na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu, Ilica 242 (ulaz iz Domobranske ulice), dvorana A. Stepinca, od 22- 24. veljače 2018. S obzirom da je broj sudionika ograničen na 25, molimo vas da svoje prijave za sudjelovanje (popunjen prijavni obrazac) pošaljete do ponedjeljka 12. veljače 2018. na e-mail adresu Instituta: kultura-mira@st.t-com.hr. Kotizacija za sudjelovanje na seminaru iznosi 100,00 kn, a uplaćuje se prilikom dolaska na seminar izravno organizatorima.

Radujemo se vašem dolasku.

Uz srdačan pozdrav: Mir i dobro!

fra Bože Vuleta

 

Prilozi:

  1. Program seminara
  2. Prijavni obrazac

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage