Kapituli

Održan područni kapitul OFS-a Zadarsko-šibenskog područnog bratstva

U subotu, 14.travnja 2018., u nacionalnome svetištu sv. Nikole Tavelića u Šibeniku održan je redovni Kapitul Zadarsko-šibenskog područnog bratstva OFS-a. Bili su nazočni braća i sestre iz svih mjesnih bratstava i članovi Područnoga vijeća. Susret je započeo euharistijskim slavljem koje je predslavio fra Augustin Kordić, OFMConv, područni duhovni asistent, a u koncelebraciji su bili fra Stipe Nimac, OFM, predsjednik Konferencije duhovnih asistenata ovoga Područnog bratstva, fra Božo Sučić, TOR, područni duhovni asistent, i fra Marko Duran, OFM, duhovni asistent mjesnog bratstva Knin.

Radni dio Kapitula započeo je molitvom i duhovnim nagovorom kojega je pripremio fra Stipe Nimac. Usvajanjem zapisnika s prethodnoga Kapitula i dnevnoga reda prešlo se na formalni dio. Svemirka Matić, OFS, područna ministra, izvijestila je nazočne o radu Područnoga vijeća za razdoblje od prošloga Kapitula. Zvjezdana Rados, OFS, područna voditeljica formacije, prenijela je zaključke i dojmove s Nacionalnoga seminara za formaciju održanog u veljači. Anita Močić, OFS, područna bratska animatorica Frame, iznijela je podatke o radu Frame.

Najavljeni su neki događaji koji su od posebne važnosti za naše Područno bratstvo:
-Nacionalni susret Frame u Metkoviću, 20.-22. travnja,
-Područni seminar za formaciju u OFS-u u Splitu, 19. svibnja,
-izborni kapituli u mjesnim bratsvima Sv. Frane – Šibenik i Sv. Frane – Zadar,
-zajednička sjednica područnih vijeća OFS-a i Frame u samostanu sv. Ante na Šubićevcu, Šibenik, 17. lipnja,
– davanje prvih privremenih zavjeta u mjesnom bratstvu u nastajanju Sv.Mihovil – Lišane Ostrovičke, 16. lipnja.

Dogovoreno je održavanje sljedećega Kapitula 24. studenog u Kninu.

Uslijedila je sjednica Područnoga vijeća na kojoj su raspravljana neka aktualna pitanja, između ostalih organizacija Područnoga seminara za formaciju koji se treba održati 19. svibnja u Splitu, u samostanu sv. Frane. Ovaj Seminar se organizira u suradnji sa Splitsko-dubrovačkim područnim bratstvom i Nacionalnim povjerenstvom za formaciju.

Sudionici kapitula su obišli i svetište, upoznali se s materijalnom baštinom – samostanskom bibliotekom i postavom muzeja svetišta – i uz pozdrave se razišli.

Područna ministra je izrazila zahvalnost rektoru svetišta fra Ivanu Bradariću, mjesnome bratstvu Sv. Frane – Šibenik i duhovnome asistentu fra Augustinu na gostoprimstvu.

Mir i dobro!

Anita Močić

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.