Susreti i hodočašća

Održan humanitarni koncert „Da služimo životu“

Trenutak kada istinski susretnete ljude koje volite i kada ti ljudi daju dio sebe za pomoć drugome u potrebi jeste predivno iskustvo, kroz koje spoznajete  da vrijednost svakodnevnog življenja nije „predstava u kojoj glumimo“, nego dar koji ima za priliku mijenjati sebe poradi dobrobiti bližnjega. Upravo to je bio koncert pod nazivom „Da služimo životu“ održan 14.10. 2017. u dvorani crkve sv. Križa na Sigetu u Zagrebu. 

Okupljeni u velikom broju, uz srdačan pozdrav domaćina fra. Roberta Perišića i pozdravni govor voditeljice Tomislave Hodalić (inače sestre iz mjesnoga bratstva Kaptol, grupa „Vječni zaljubljenici“), započet je koncert pomoći i podrške za obitelj Varga iz Vukovara, posebno za malenu Anu-Mariju, trogodišnju herionu rođenu s pola srca.

Za početak, uz zvukove tamburice u Slavoniju su nas odveli Sinovi Atara; grupa Slyric33 je zatim uz prekrasnu pjesmu „Ja sam sretan“ podigla atmosferu, a nakon toga su dvije poznate sestre, Marija i Ivana Husar digle publiku na noge pjesmama „Rijeke žive vode“, „Evo me“ i „Gospodine hvala“. Zbor Frame grada Zagreba je na pozornici izveo dvije prekrasne pjesme: „Ti nikad ne ostavljaš“ i „Nitko kao ti“ te zaradio ovacije. Za kraj su svi izvođači zajednički izveli pjesmu „Velik si“ uz pratnju cijele dvorane, a nakon koncerta druženje je nastavljeno u predvorju gdje su vrijedne ruke vukovarskih žena poslužile domaće kolače te je uz čašicu razgovora završio ovaj prekrasni humanitarni koncert u organizaciji Povjerenstva za obitelj OFS-a.

Jandre Brigić, Povjerenstvo za obitelj Hrvatskog nacionalnog bratstva OFS-a

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.