Obavijesti

Novo izdanje Pravila i Generalnih konstitucija Franjevačkoga svjetovnog reda

U Kući susreta Tabor u Samoboru je na XVII. redovnom nacionalnom kapitulu Franjevačkoga svjetovnog reda predstavljeno novo, 4. izdanje Pravila i Generalnih konstitucija Franjevačkoga svjetovnog reda. Za ovo izdanje tekst Pravila je preuzet iz Franjevačkih izvora, a s latinskog ga je prevela Antica–Nada Ćepulić. Prijevod Konstitucija je preuzet iz dosadašnjih izdanja, od pokojnog fra Kornelija Zvonimira Šojata.

Nacionalno povjerenstvo OFS-a za pravna i statutarna pitanja je pregledalo prijevod i ona mjesta na kojima je primijećeno da bi se mogli upotrijebiti bolji ili precizniji izrazi su promijenjena. Terminologija je poboljšana te su uvedeni termini jasniji. Cijeli tekst je ujednačen. Kratica FSR, koja se ranije koristila, u tekstu je zamijenjena službenom kraticom OFS. Kazalo je pregledano i termini iz kazala su usklađeni s promjenom prijevoda. Također je kazalo pročišćeno da ne bude nepotrebnih ponavljanja.

Potičemo braću i sestre na korištenje novoga izdanja ovih naših temeljnih dokumenata, a njihov tekst dostupan je i na našoj internetskoj stranici, u rubrici Dokumenti (direktorij Temeljni dokumenti OFS-a).

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.