Obavijesti

Kapitul glasovao o trajnim uredima za formaciju, komunikacije i pravdu, mir i očuvanje stvorenoga

U petak, 10. studenog, članovi Generalnoga kapitula OFS-a su glasovali o trajnim uredima za formaciju, komunikacije te pravdu, mir i očuvanje stvorenoga, s ciljem poboljšanja funkcioniranja ovih područja i decentralizacije upravljanje Redom od strane Predsjedništva MVOFS-a.

Što se tiče ureda za formaciju, nakana je da on bolje koordinira rad koji se ostvaruje na međunarodnoj razini, a koji se odnosi i na početnu i na trajnu formaciju, s krajnjim ciljem produbljivanja osjećaja za identitet i pripadnost OFS-u.
Što se tiče ureda za pravdu, mir i očuvanje stvorenoga, ustanovit će se tajništvo koje će koordinirati aktivnosti i surađivati s drugim organizacijama unutar Franjevačke obitelji sa sličnim područjima interesa.
Napokon, ustanovit će se ured za komunikacije, kako bi se život bratstva na međunarodnoj razini približio braći i sestrama razasutima po svijetu.

Sve navedeno su mjere koje je Generalni kapitul odobrio kako bi se poboljšalo upravljanje Franjevačkim svjetovnim redom u cjelini. Osim toga, Kapitul je odobrio stvaranje međunarodnoga registra mjesnih bratstava, stvaranje nacionalnih registara svjetovnih franjevaca u nacionalnim bratstvima, osnivanje skupine stručnjaka koji bi pomogli u upravljanju Redom, suradnju s Franjevačkom obitelji i razvoj financijske strategije.

Ipak, najemotivniji trenuci dana bili su predstavljanja kauzâ za beatifikaciju i kanonizaciju dvojice svjetovnih franjevaca koji su dali živote kao mučenici za svoju vjeru: Lucien Botovasoa, učitelj s Madagaskara i Franz Jägerstätter, seljak iz Austrije.
Odmah nakon toga podnesen je izvještaj o početku procesa u kauzi za beatifikaciju Augusta Natalija (Italija), jednoga od pretečâ međunarodnoga bratstva te za generalne ministre Manuelu Mattioli (Venezuela) i Emanuelu de Nunzio (Italija), koja je umrla na današnji dan prije šest godina.

Fotografije s Kapitula možete vidjeti na ovoj poveznici.

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage