Obavijesti

Izabrano novo Područno vijeće Zadarsko-šibenskog OFS-a

VII. izborni kapitul Zadarsko-šibenskog područnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Sv. Nikola Tavelić“ održan je u svojoj središnjici, u Franjevačkom samostanu sv. Frane u Zadru (Trg sv. Frane 1) u subotu, 4. svibnja 2019.

Kapitulu je predsjedala Vesna Peharec, OFS, nacionalna doministra a u ime Konferencije nacionalnih duhovnih asistenata bio je fra Zvonimir Brusač, TOR, nacionalni duhovni asistent.

Fra Anselmo Stulić, gvardijan u Franjevačkom samostanu sv. Frane u Zadru, uime odsutnoga privincijala fra Andrije Bilokapića, OFM i samostanske braće pozdravio je Vesnu, nacionalnu doministru i fra Zvonimira, nacionalnog duhovnog asistenta te sve kapitularce.

Pozdrave su uputili Vesni nacionalnoj doministri i fra Zvonimiru, nacionalnom duhovnom asistentu Svemirka Matić, područna ministra uime svoje i uime Područnoga vijeća i svih delegata na kapitulu. Fra Stipe Nimac, predsjednik Konferencije područnih duhovnih asistenata pozdravio je iste u ime svoje i druga dva člana Konferencije, fra Augustina Kordića, OFMConv područnog duhovnog asistenta i fra Bože Sučića, TOR, područnog duhovnog asistenta.

Kapitulu je nazočila i Gabrijela Radaš, predsjednica područne Frame.

Kapitul se odvijao po svojem zadanom programu.

Fra Zvonimir je održao duhovni nagovor kojeg je naslovio „Kršćansko i franjevačko bratstvo“, a Vesna, nacionalna doministra, pozdravila je sve prisutne uime Branke Černugelj, nacionalne ministre i u svoje osobno ime. Ukazala je na vrijednost i važnost izbornog kapitula za život i rad Područnog OFS-a te ukazala na smjernice OFS-a u svezi s tim. Usljedilo je trogodišnje „Izvješće“ (2016.-2019.) područne ministre Svemirke i drugih služba unatar Područnog vijeća.

Rasprava na Kapitulu odvijala se u dvije radionice koje su imale pred sobom ovu zbilju: Stanje i perpektiva Zadarsko-šibenskoga područnog bratstva OFS-a „Sv. Nikola Tavelić“ i teološko-pastoralni metodološki trokorak: vidjeti, prosuditi, djelovati!

 

Izabrani su na mandat od tri godine (2019.-2022.):

Ante Labor, OFS, područni ministar, MB “Uzvišenje svetoga Križa”, Krapanj – Brodarica

Olga Marić, OFS, područna zamjenica ministra, MB “Uzvišenje svetoga Križa” Krapanj – Brodarica

Antonio Marić, OFS, područni tajnik, MB “Uzvišenje svetoga Križa”, Krapanj – Brodarica

Kata Brakus, područna blagajnica, OFS, MB “Gospa od Ružarija “, Drniš

Milka Ricov, OFS, područna povjerenica za formaciju, MB “Sv. Elizabeta Ugarska”, Novalja

Dragan Milićević, OFS, povjerenik za Framu, MB “Sv. Ante Padovanski”, Knin

Marija Baričević, OFS, područna vijećnica, MB „Sv. Elizabeta Ugarska”, Novalja

Hrvoje Šteko, OFS, područni vijećnik, MB „Sv Frane“, Zadar

 

Uz izabrane, i ovi članovi čine Područno vijeće:

Fra Stipe Nimac, OFM, predsjednik Konferencije područnih duhovnih asistenata

Fra Augustin Kordić, OFMConv, područni duhovnih asistent

Fra Božo Sučić, TOR, područni duhovni asistent

Gabrijela Radaš, predsjednica područne Frame

 

Izabrani su i delegati za Nacionalni kapitul:

Marija Vukušić, OFS, MB “Gospa od Ružarija”, Drniš

Slavka Pletković, OFS, MB “Gospa od Ružarija “, Drniš

 

Poslije izbora bilo je slavlje Euharistije koju je predslavio i propovijedao fra Zvonimir Brusač, nacionalni duhovni asistent. Fra Zvonimir je poslije Evanđelja i propovijedi uveo izabrane u službu.

Nakon Kapitula područna ministra Svemirka Matić u mandatu 2016.-2019. zahvalila je nacionalnoj doministri Vesni i nacionalnom duhovnom asistentu fra Zvonimiru na dobro obavljenom zadatku. Isto tako, izrekla je zahvalnicu i svim članovima područnog vijeća te drugim kapitularcima kao i domaćinima Mjesnom bratstvu „sv. Frane“, u Zadru i članovima OFM, na čelu s gvadijanom fra Anselmom, a novoizabranom Područnom vijeću u mandatu 2019.-2022. zaželjela je dobar rad i okrenutost prema naprijed i Istini obećavši raspoloživost i svekoliku pomoć u svakom trenutku novoizabranima.

Na kraju Kapitula i slavlja Euharistije bilo je Agape koje su pripremili članovi mjesnoga bratstva OFS-a „Sv. Frane“, Zadar.

Preuzeto s www.franjevci-split.hr.

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.